Evet daha önceki bir Crooshanks kehanetinde belirttiğim gibi o anşmagus değil peki bu kadar akıllılık nereden geliyor Crooshanks'in Hermonie ile beraber Hogwarts'a gelişi bile bir ilginç bende bu konudaki fikirlerimi birleştirip bir teori üretirken Yadigarları yeniden okuyodum ve bir şey dikkatimi çekti
Lily ve James Potter bir kediye sahipti!(Bkz Ölüm Yadigarları,Onuncu Bölüm,Kreacher'ın Hikayesi syf 170 )
Size yukarda belirttiğim bölümden bir alıntı yapmak istiyorum
"Sevgili Patiayak;
........
Gerçi ancak yerden yarım metre yükselebilyor ama kediyi öldürmesine ramak kaldı ve Petunia'nınn bana Noel'de gönderdiği korkunç bir vazoyu da parçaladı...."
Gördüğünüz gibi bir kedileri varmış sırada Crooshanks var eh şimdiden anladınız amacımı.... neyse devam edelim
Crookshanks hatırladığım kadarıyla Azkaban Tutsağı'nda Sihirli Hayvan Evi'nde Ron ve ya Hermonie'nin kafasına atlıyodu ve Harry'de yanlarındaydı (doğal olarak) eğer Harry yanlarında değilse bile bence kedi orada bir koku aldı bildiğiniz gibi kediler ve köpekler insanların üstüne sinen başka insan kokularını alabilirler.Bana göre o kedi Lily'nin kedisiydi ve doğal olarak Harry'nin kokusunu biliyordu.Eğer Harry yanlarındaysa Harry için atlamasına rağmen ikiliden birine atladı yada o ikisinden birinde Harry'i hissetti.Bildiğiniz gibi kediler uzun zaman hatta yıllarca kokuyu hiç unutmazlar.
İkinci bir konu ise Crookshanks tam da Lily'nin sevdiği renklerde bir kedi eh yani Lily'nin kendisindende anlaşılıyo
Diyeceksiniz ki peki nasıl kurtuldu o geceki Voldemort'un düşüşü olaylarından ve harabe evden biliyorsunuzki Hagrid Harry'i almaya gitmişti.Bu durum da kediyi farketmiş ve acıyarak onu alıp Sihirli Hayvan Evi'ne bırakmış olabilir.Ayrıca ne diyordu Hagrid üzgünüm biraz geç kaldık "küçük velet uyudu da" ya da buna yakın bir sözdü.Bu durumda eğer kediyi bırakmışsa Dumbledore'a yalan söylemesi çok doğal çünkü Dumbledore'un kızabileceğini sanıyordu.Eğer Hagrid bırakmamışsa bile onu oraya başka bir büyücü bırakmış olabilir.Çünkü dükkan sahibi onun terk edilmiş bir kedi olduğunu söylüyordu.
Kanıtlara bakalım;
*Lily'nin sevdiği renkler ve Lily'nin saçının tonu
*Terk edilmiş veya bırakılmış bir kedi
*Harry'nin kokusunu sezen bir kedi
*Faciadan ve Potter'ların ölümünden sonra giden bir kedi
*Hayvanları çok seven ve onu koruyan bir Hagrid(Crookshanks'i nie almadı öyle bir durumda diyeceksiniz,basit çünkü Fang vardı ve Fang bir köpek bu durumda bir kedi ve köpeği bir kulübeye koymak doğru olmaz)
Haydi devam edelim biraz uzun oldu ama en iyisi bu.....
Sirius Gryffindor Ortak Salonu şifresini Crooshanks'in yardımıyla alıyordu.Crookshanks Lily'nin kedisiydi,Sirius Crookshanks'i kucağına alıp seviyordu ve Crookshanks'de Sirius'u sevmişti.
Bana göre Lily Crookshanks'i okuldayken almıştı.Son senesinde dahi alsa Sirius'un kokusunu sezmede ve Gryffindor Ortak Salonu'nu öğrenmede sorun çıkmaz diye düşünüyorum biliyosunuz kediler çok akıllı hayvanlardır.Bence Crookshanks Sirius23un kokusunu aldı ve Crooshanks'i tanımayan Sirius şaşkın bir halde Gryffindor Ortak Salonu'nu yıllar önce tanımış Crookshanks'den yada o zamanki adı neyse ondan yardım aldı.Crookshanks onunda kokusunu tanımıştı Harry'nin de zaten bu yüzden Hermonie'nin veya Ron'un üstüne atladı etrafta Harry'nin kokusunu sezdi....
Eh sakın demeyin bana ki Harry'nin kokusunu nerden bilcek unutmayın ki bir yıl Harry'le aynı evde yaşadı ve Harry az kala oyuncak süpürgesiyle onu öldürüyordu.
Şimdi son kez delilleri yazayım ve yorumlarınızı alayım
*Crookshanks o güne kadar sadece Hermonie ve ya Ron'la gitmek istedi çünkü Harry'nin kokusunu sezdi.
*Crookshanks Sirius'u tanıyor
*Crookshanks Gryffindor Ortak Salonu'nu daha gittiği ilk anda tanıyor.Demek ki daha önce de orada gezmiş.
*Lily Potter'ın bir kedisi var
*Lily'nin sevdiği renkler ve Lily'nin saçının tonu
*Faciadan ve Potter'ların ölümünden sonra kayıp bir kedi
*Hayvanları çok seven ve onu koruyan bir Hagrid(Crookshanks'i nie almadı öyle bir durumda diyeceksiniz,basit çünkü Fang vardı ve Fang bir köpek bu durumda bir kedi ve köpeği bir kulübeye koymak doğru olmaz)
Not:Azkaban Tutsağı'nı evde aradım ama bulamadım eğer hatam varsa ki büyük ihtimal vardır kabul ediyorum ama benim fikrim bu yorum sırası sizde ve daha fazla fikrim var bu konuda ama buraya yazarsam kimse okumaz bunu bile okuyacağınızı pek sanmıyorumya.... Ehh bu arada bu benim ilk kehanetim