Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

İmam ve Tanrı

YazarMesaj
Tonks Walker
Admin&İksir Prof.&Ravenclaw Sorumlusu
Admin&İksir Prof.&Ravenclaw Sorumlusu
Tonks Walker

Kadın
Nerden? : Antakya xD
Rp Sevgilim : Chris Evans
Savaş Tarafım : zAy
Yaşım(Rp\'de) : 20
Asam : Baykuş Uçuşu
Kan Saflığı : Melez
En Belirgin Özelliği : Geveze , takıntılı , uyuşuk,uykucu veeeeeeeeeeee ŞEBOİST var mı dahası...
Ruh haliniz : İmam ve Tanrı Boupi31rp5of8

Kişi sayfası
Büyü Gücü Büyü Gücü:
İmam ve Tanrı Imgleft50/100İmam ve Tanrı Emptybarbleue  (50/100)
Rp Gücü:
İmam ve Tanrı Left_bar_bleue75/100İmam ve Tanrı Empty_bar_bleue  (75/100)

İmam ve Tanrı Empty
MesajKonu: İmam ve Tanrı   İmam ve Tanrı Icon_minitimePerş. Mayıs 01, 2008 9:00 pm

İmam ve Tanrı ... Bir köyün camisinde, imam cemaate vaazvermektedir. Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunuhaber verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadeceimam, bütün ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve Tanrı'nınkendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır. Kısa bir süre sonra sularcamiye ulaşır, imam çaresiz minareye çıkar.
Sular minarenin ilk katınayükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir.
Ancak dini bütün imam,Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye binmez. Sularyükselir. İmam ikinci kata çıkmak zorunda kalır.
Bir tekne daha gelir,ancak imam yine Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunusöyleyerek tekneye binmez.
Sular iyice yükselir.İmam artık minarenin entepesindedir. Bir helikopter yaklaşır.
İçindekiler, durumun kötü olduğunuanlatarak , imama helikoptere gelmesi konusunda ısrar ederler.İmamhelikoptere binmeyi de reddeder.Bir süre sonra sular iyice yükselir veimam boğularak ölür.
Kendisini ahiretin kapısında melekler karşılar.Melek: 'Hoşgeldiniz, buyrun...'İmam: 'Cennete girmek istediğimden emindeğilim..'.Melek: 'Neden?..'İmam: 'Tanrı'ya biraz kırgınım....' Melek:'Ne oldu ki?..' İmam: 'Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlarahep iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkeskaçtı ama Tanrı'nın beni kurtaracağına inandığımdan ben kaldım.Görüyorsunuz ki şimdi burdayım....' Tam bu sırada yukarıdan Tanrı'nın sesi duyulur.'Salağa, iki tekne, bir helikopter gönderdik.. Kurtarmak icindaha ne yapacaktik?
Böylesine geri zekâlının benim katımda da yeriyoktur..' Yukardaki fıkrayı benim milletime uyarlamaya kalkacak olursak.
Muhtemelen Tanrı o gün geldiğinde bu ülke insanlarına şöyleseslenecektir;'Ben bu ulusa örnek alsınlar ve onu izlesinler diye MustafaKemal'i gönderdim. Müsibetlerden kurtuluş yolunu, onun eliyle bunlaragöstermeye çalıştım.
Ama onlar halâ benden medet umuyorlar... Eh ben dahane yapayim? Her kurtulus icin bir Mustafa Kemal gönderemeyecegime goreher biri bir Mustafa Kemal olmayi ogrenmeliler. ..' Ne dersiniz o gün bugün mü acaba?
http://goblet-of-fire.foromotion.net/index.htm

İmam ve Tanrı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-