| Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) | |
|
+5Sean F. Walker Milo Ventimiglia Hermione Granger Bonnie Kathleen Weasley Paul Walker 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Paul Walker Admin/Durmstrang Okulu Müdürü/Düello Sanatları Profesörü
Mesaj Sayısı : 4137 Yaş : 33 Nerden? : Londra Rp Sevgilim : Keira Knightley Savaş Tarafım : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 25 Asam : Hipogrif Pençesi Kan Saflığı : Melez En Belirgin Özelliği : Aşırı İyimserimdir Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 18/04/08
Kişi sayfası Büyü Gücü: (100/100) Rp Gücü: (100/100)
| Konu: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Ptsi Haz. 16, 2008 11:44 am | |
| DUYURULAR Genel Duyurular - Qidditch Sistemimiz belirlenmiştir .
Quidditch Sistemi
Öncelikle sistemin temel hatlarını anlatayım.
Maçlar DM’ler eşliğinde yapılacak ve DM’lere güveninizin sonsuz olması lazım çünkü sistemiz bunu gerektiyor.
Renkler
Maçlarda oyuncuların yaptığı hamlelerin başarılı olup olmadığını değerlendirmek için renkler olacak. Her rengin ayrı bir özelliği ve temsil ettiği sayı aralığı olacak. Oyuncu, yapacağı her hamlenin sonuna kendi için belirttiği bir sayı yazıcak ( Her hamlede bir önceki seçtiğinden farklı bir sayı belirtmedir aynı oyuncu). Yalnız bu sayı, benim renkleri temsil eden kartları karıştırdıktan sonra kaçıncı sırada hangi kart varsa, onu seçeceğini gösterecek. Şuan aklınızın karıştığını biliyorum ama örneklerle gösterince bu kadar karmaşık olmadığını göreceksiniz. Mesela;
Kırmızı renk, mutlak başarıyı temsil ediyor diyelim. Sayı aralığıda 15-20 olsun. Bende, kartları karıştırıyorum rasgele ve kırmızı kartı 13. sıraya yerleştiriyorum. ( Bu tamamen sallamaca bir sıra olacak ve her hamlede kartları tekrar karıştırıp sıralarını değişeceğim)
**
Oyuncu: Quaffle’a doğru hamlemi yapıyorum, amacım onu yakalamak. (13)
DM: 13. sıradaki kartın temsil ettiği renk;
Kırmızı(15-20 sayı aralığı): Mutlak başarıyı temsil ettiği için, quaffle’ı başarıyla tutuyorsun..
**
Bu kadar basit. Bu arada bu sayı aralığı neyi belirtiyor diyeceksiniz, hemen açıklayayım. Sayı aralıkları hamlenin başarı veya başarısızlık seviyesini belirtir. Mesela
Siyah(0-2)
Beyaz(3-5)
Aralığında ise, ikiside başarısız hamle demektir. Ama siyah kartı seçmişseniz aldığınız darbe ölümcül veya daha tehlikeli olabilir sayı aralığı çok düşük olduğu için. Fakat beyaz kartı seçmişseniz oyuna devam edebilecek durumda bir hasar almışsınız demektir.(Örnk: Omzunuzun ezilmesi)
Son olarak renklerin özelliklerini ve başarı/başarısızlık sınırlarını yazacağım.
**
0-10 sayı aralığı: Başarısız hamle
11-20 sayı aralığı: Başarılı hamle
Renklerin özellikleri:
Siyah(0-2): Başarısız hamle ve yüksek seviyede yaralanma.
Beyaz(3-5): Başarısız hamle ve oyuna devam edebilecek şekilde yaralanma.
Mavi(6- 8 ): Başarısız hamle ve düşük seviyede yaralanma.
Sarı(9-10): Başarısız hamle ve yaralanma yok.
Yeşil(11-13): Başarılı hamle fakat darbe alınmasına karşı zayıf.
Gri(14-16): Başarılı hamle fakat dengesiz uçuş, herhangi bir darbe onu yavaşlatabilir.
Kırmızı(17-19): Mutlak başarı..
Altın(20): Arayıcılar için Snitch’i yakalama, diğer oyunculara mutlak başarı..
Her renkten ikişer tane olacak ve 16 sırayı oluşturucak. Yani oyuncu [1-16] aralığında bir sayı söylemelidir..
*Snitch özel bir top olduğundan dolayı sadece Altın rengi bulan, yani 20 puanı bulan onu tutabilir.
ÖRNEK OYUN:
Finrod>Kovalayıcı
Paul>Tutucu
** Finrod: Quaffle’a doğru hamlemi yapıyorum (8) (8 onun kendi için seçtiği sayı)
DM: 8. sıradaki kart Yeşil(11-13); quaffle’ı yakaladın ama bludger’lara karşı zayıfsın. Onlara dikkat et.
(DM tekrar kartları farklı bir sıraya göre rasgele dizer)
Finrod Hızımı dahada artıyorum ve çemberleri görmek için karşı kaleye doğru uçuyorum (2)
DM: 2. sıradaki kart Gri(14-16); çemberleri gördün, atış yapabilecek uzaklıktasın
Finrod: Quaffle’ı orta çembere yolluyorum. (5)
Paul: Bana doğru gelen quaffle’ı tutmak için hamlemi yapıyorum. (7)
(Oyuncular farklı sayı söylemek zorundadır)
DM: Finrod seçtiğin kart Yeşil(11-13), Paul seçtiğin kart Kırmızı(17-19)
(İki oyuncununda rengi başarıyı temsil ediyor fakat Paul’ un başarı seviyesi daha yüksek olduğu için)
Paul çok atletik bir şekilde quaffle’ı kurtarıyorsun…
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
~KURALLAR~
*Oyuncu bir mesajında en fazla bir hamle yapabilir
Doğru: Quaffle'a doğru uzanıyorum
Yanlış: Quaffle'a uzanıyorum ve çemberlere uçuyorum
*Oyuncu sadece hamlesini yazabilir, sonuçlarını seçtiği sayı doğrultusunda DM belirler.
Doğru: Snitch'e doğru hamlemi yapıyorum.
Yanlış: Snitch'e uzanıyorum ve tutuyorum
*Oyuncu şimdiki zaman kullanmalıdır.
Doğru: Gözlerimle bir bludger arıyorum
Yanlış: Tüm sahayı tarıyordu, bludger görmek için pür dikkat kesilmişti.
*Oyuncu, özellikle Vurucular, amaçlarını veya hedeflerini belirtmelidir.
Doğru: Bludger'a doğru hızla vuruyorum, amacım Ainra'yı vurmak
Yada,
Bludger'a doğru hızla vuruyorum, hedefim Ainra.
Yanlış: Bludger'a doğru vuruyorum.
*Oyunculardan hiçbiri karşı takıma yumruk, dirsek vs atamaz. Bunlar faul olarak değerlendirilir ve karşı takıma otomatikmen 10 puan verilir
*Ayrıca maçlar bu yıl okullar arası yapılacaktır!
- Şöyle bir baktığınızda görebileceğiniz üzere , Sınıf belirleme ve RP Gücü belirleme gibi yeni başlıklar açıldı . RP sevitesine güvenenler sınıf yükseltmek için başvuru yapabilir . RP Seviyesi için başvuru yapmayanların ise RP seviye hep ' 0 ' olarak kalacak .
-Zorunlu - Seçmeli Ders kurallarında değişiklik yapılarak , zorunlu dersler kaldırılmıştır . Bütün dersler seçmelidir . Yanlız bu derslere girmeden sınıf atlayacağınız anlamına gelmiyor . Öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için en az üç derse başvurmaları lazım ...Ancak bu dersleri kendileri seçeçeceklerdir.Profeörler 1-3. sınıflar ilk ders ve 4-7. sınıflar ikinci ders diye iki ayrı başlıkta derslerini işleyeceklerdir. -Yedinci sınıfların sene başında ve sene sounda olmak üzere iki tane fybs'si olacaktır.Fybs 1'de olacakları meslekte staj görmek için 2.'si ise hangi mesleği seçeceğinizle ilgilidir.Bu son fybs'de önemli olan seçeceğiniz meslekle ilgili dersten(DErslerden)yüksek not almanızdır.
-Yeni mekanlarımız açıldı . Bu mekanların açılmasının nedeni RP yapacak yer sayını arttırmaktır . Bu mekanlara en yakın zamanda moderatör alınacaktır . Yanlız , muggleların yaşadığı yerlerde moderatör olanlar (oteller , disko gibi ...) kesinlikle büyücü olamaz .
Profesörler İçin Duyurular : - Sitede derslerin daha çekici görünebilmesi için profesörlerde toptan bir değişim yapılmaktadır . - Başvurusu kabul edilen profesörler ders alımlarını başlatabilir . Artık derslerde zorunluluk kalktığı için bütün derslerde alımlar açılmalıdır . - Alımlarda öğrenci sayısı 5 ve üzerine çıkan derslerin profesörleri dersini başlatabilir . - Dersler okul ilk açılıyormuş gibi olacaktır . Yani ilk ders olarak açacaksınız dersinizi . Derslerin işlenişi ve başlığının nasıl olacağı daha önce yazdığım kurallardakiyle aynıdır . Tani dersin işleniziş konusunda bir değişiklik yok .
KURALLAR Yeni kurallarımız oluşmaya başladı , bunlara dikkat etmenizi önemle rica ediyorum .
- 4 satırın altında RP yapan 5 uyarıdan sonra BAN'lanır . - Çalıntı RP kullanan 3 uyarıdan sonra BAN'lanır . | |
|
| |
Bonnie Kathleen Weasley Muggle
Mesaj Sayısı : 730 Yaş : 31 Nerden? : Diagon Yolu Rp Sevgilim : Daniel Radcliffe Savaş Tarafım : Zay... Yaşım(Rp\'de) : 20 Asam : ::çıLgıN ZeKa:: Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Delü Kayıt tarihi : 19/04/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Ptsi Haz. 16, 2008 12:06 pm | |
| | |
|
| |
Hermione Granger 5. Sınıf Gryffindor Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 1175 Yaş : 33 Nerden? : Olmak istediğim yerin az uzağından... Rp Sevgilim : •●◦Jack Sparrow◦●• Biri var ki.. O kendini biliyo[R] Savaş Tarafım : Samimi olmayı vaad edebilirim, tarafsız olmayı AsLa! ---> -Dumbledore's Army- Yaşım(Rp\'de) : 15 [aslı=16,5] Asam : ~Kalp Çakrası~ Kan Saflığı : Muggle doğumlu~ En Belirgin Özelliği : cesur Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 24/04/08
Kişi sayfası Büyü Gücü: (10/100) Rp Gücü: (100/100)
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Cuma Haz. 20, 2008 12:28 am | |
| tamam ama bunu rp içine nasıl yediricez ki, rp ikide bir bozulacak XD
Yani bu yukarıdaki oyun harika ama rp içinde nasıl yapabiliriz ki bunu..? Bence bunlar baştan belirlensin, maç başladığında siz başlığa yazın biz rpleri ona göre yapalım. | |
|
| |
Milo Ventimiglia Muggle
Mesaj Sayısı : 50 Yaş : 31 Rp Sevgilim : Yok!!.. Savaş Tarafım : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 27 Asam : Anka Tüyü Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Adaletli... Kayıt tarihi : 20/06/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Cuma Haz. 20, 2008 2:20 am | |
| Bence kurallar oldukça açık ve basit harika bir yöntem tebrik ederim..xD | |
|
| |
Paul Walker Admin/Durmstrang Okulu Müdürü/Düello Sanatları Profesörü
Mesaj Sayısı : 4137 Yaş : 33 Nerden? : Londra Rp Sevgilim : Keira Knightley Savaş Tarafım : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 25 Asam : Hipogrif Pençesi Kan Saflığı : Melez En Belirgin Özelliği : Aşırı İyimserimdir Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 18/04/08
| |
| |
Sean F. Walker !!! O ArTık BanLı !!!
Mesaj Sayısı : 288 Yaş : 29 Nerden? : Trabzon? Rp Sevgilim : Ashley Tisdale Savaş Tarafım : Z.A.Y. Yaşım(Rp\'de) : 11 Asam : Mavi Bakış Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Yakışıklı :pufff Kayıt tarihi : 29/04/08
Kişi sayfası Büyü Gücü: (10/100) Rp Gücü: (0/100)
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Cuma Haz. 20, 2008 1:57 pm | |
| | |
|
| |
Finrod Voldemort Eski Yazılar Prof./Tüy Kalem Dük. Sahibi/Slithersnake Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 170 Yaş : 30 Nerden? : İstanbul/Ümraniye Rp Sevgilim : A. Ramona Melanie Lavigne Savaş Tarafım : Ölüm Yiyenn. Yaşım(Rp\'de) : 30 Asam : Anka Dokunuşu Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Savaşçı Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 28/06/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Perş. Tem. 03, 2008 7:45 pm | |
| Quiddich maçı yapan yok ben bu sistemi yapmak için o kadar uğraştım lütfen dikkatleri Quiddich'e verelim | |
|
| |
Keira K. Walker Admin&İksir Prof.&Ravenclaw Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 3788 Yaş : 32 Nerden? : Paris Rp Sevgilim : Paul Walker Savaş Tarafım : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 22 Asam : Kedi Pençesi Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Paranoyaklığı Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 19/04/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Perş. Tem. 03, 2008 7:54 pm | |
| Şuanda hazırlamaya çalıştığımız Üç Büyücü Turnuvası Quiddich'den daha önemli.. Ondan sonra gerekli ilgi verilecektir.. | |
|
| |
Finrod Voldemort Eski Yazılar Prof./Tüy Kalem Dük. Sahibi/Slithersnake Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 170 Yaş : 30 Nerden? : İstanbul/Ümraniye Rp Sevgilim : A. Ramona Melanie Lavigne Savaş Tarafım : Ölüm Yiyenn. Yaşım(Rp\'de) : 30 Asam : Anka Dokunuşu Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Savaşçı Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 28/06/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Perş. Tem. 03, 2008 8:05 pm | |
| bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 3788 Yaş : 32 Nerden? : Paris Rp Sevgilim : Paul Walker Savaş Tarafım : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 22 Asam : Kedi Pençesi Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Paranoyaklığı Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 19/04/08
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Perş. Tem. 03, 2008 8:15 pm | |
| | |
|
| |
Sirius Black Obscurus Kitapçısı Sahibi/Seherbaz
Mesaj Sayısı : 1221 Yaş : 33 Nerden? : Londra Rp Sevgilim : Aranıyor... Savaş Tarafım : Z.A.Y. Yaşım(Rp\'de) : 21 Asam : Tek Boynuzlu At Dokunuşu Kan Saflığı : Half-Blood En Belirgin Özelliği : Cesur ve korkusuz, Azıcık ucundan duygusal xD Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 22/06/08
Kişi sayfası Büyü Gücü: (80/100) Rp Gücü: (95/100)
| |
| |
| |
| |
| |
| |
Drake Bell Sihirli Yaratıkların Düzenlenmesi Ve Denetlenmesi Dairesi Başkanı
Mesaj Sayısı : 153 Yaş : 30 Savaş Tarafım : Zümrüdü Anka Yoldaşlığı Yaşım(Rp\'de) : 22 Asam : ::Asiliğin Kuralsızlığı:: Kan Saflığı : Safkan En Belirgin Özelliği : Asi Ruh haliniz : Kayıt tarihi : 14/06/08
Kişi sayfası Büyü Gücü: (50/100) Rp Gücü: (50/100)
| Konu: Geri: Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) Cuma Tem. 04, 2008 10:53 am | |
| Yetişkin Quidditch Takımları kurulacak mı? | |
|
| |
| Yeni Duyurular ve Kurallar (Herkes Baksın !!!) | |
|