Finrod yanında Ölüm yiyenden çok normal insana benzeyen Ölüm yiyenlerle birlikte bakanlığa doğru yol aldı. Finrod Bakanlığa Telefon kulübesinden girmek için Londra’nı yakınlarında bir mekana cisimlendi. Telefon Kulübesine doğru yürümeye başladı. Kulübeye geldiğinde ise Telefondan gelen ses’in sorduğu soruları cevapladı.Ve Ahizeyi havaya kaldırarak 62442 yi tuşladı.Klübe yere gömüldü ve Finrod Kendini Arityumda buldu. Hızlı Hızlı asansöre ilerleyen Finrod asansöre binip asansör tuşlarından Esrar dairesi yazan tuşa bastı. Finrod Asansörde gürültülü bir şekilde hareket ediyordu. Kapılar açıldı ve asansörden dışarıya doğru çıktı... Esrar Dairesine bir baktı. Hiç de görmeye değer bir yer değildi... Ama buranın ılgıt ılgıt esen rüzgarı Finrod’u etkilemişti nedense.. İçerilere doğru adım attı.. Her kapıyı geçisinde kapı isimlerini içinden geçiriyordu.
"Gizem Dairesi..!
Toplantı Odası..!"
diye mırıldandı... Kafasını onları okumakla geçirmeyi istemez bir şekilde
çevirdi. Sonra en yakın kapının yanında durdu ve baktı.
“İşte burası!”
dedi kendi kendine ve kendine biraz çeki düzen verdi. Saygınlığını kaybetmemek için kendini toparlamak gibi bişeydi bu. Finrod melodili bir şekilde kapıyı çaldı ve içeriden hışımlı ve bir o kadarda sert bir kadın sesi yükseldi.
“GİRİN!”
Finrod kapı kolunu çevirdi ve içeriye doğru adım attı. Kadın bu sefer daha ince bir sesle
“Ne istemiştiniz?!!”
dedi... Finrod bunun üzerine
”Şeyy,Bayan…"
dedi adını sorarmışçasına...
”Ahh... Valérie Lestrange!”
diye tanıttı kendini Esrar dairesindeki kadın... Finrod afallamış bir şekilde kadının kendini tanıtmasını izledi. Sonra kadın bekletmeden tanıştırırmış gibi konuşmaya başladı.
"Finrod Voldemort"
dedi kalın tonuyla. Yaşlı Kadın adını duyunca elini uzatmıştı. Finrod kadının elini sıktı ve Yaşlı kadın oturması için eliyle sandalyeyi işaret etti. Finrod oturması için söylenen yere oturdu.
”Demek o sizsiniz...”
dedi yaşlı kadın gözleri büyümüş bir şekilde. Yaşlı Kadının üstündeki Siyah Pelerin ve içindeki siyahlıklar belli oluyordu... Gözlerine sürdüğü sert siyah makyaj da kendini gösteriyordu. Üstündeki siyah niteliğini bozan kırmızıya dönük rujuydu.
"Ne için gelmiştiniz Bay Voldemort?"
dedi yaşlı kadın.
”Önemli bir mesele için konuşmaya geldim.”
Dedi Finrod kendinden emin bir sesle. Burası Finrod’un geldiği yerlere hiç benzemiyordu. Bir süre sonra Finrod kendini toparladı ve ağırbaşlılığını geri kazanmaya çalıştı.
”Ahhh Evet bende sizi bekliyordum Bay Voldemort...”
dedi ve kadın uzun konuşacağını belirtirmiş gibi derin bir nefes aldı ve :
"Bay Voldemort
Ben Valérie Lestrange!”... Öncelikle Size bu söylediklerimi iletmeden önce sizden bir şey istemek zorundayım.”
dedi. Finrod :
"Buyrun.."
dedi ağırbaşlı bir şekilde... Finrod kadının kendini ifade etmekte zorlandığını yüzifadesinden anlamıştı. Nede olsa uzun yıllar burda olan kadının bir bildiği olduğunu varsayarak kadına döndü yeniden.
”Öncelikle Bu söylediklerimi söylemeden önce;Sizin bir yemin etmenizi istiyorum. Benden sonra tekrarlayın.”
dedi ve yine tip bir bakışla Finrod'a baktı. Finrod onaylarmışçasına kafasını salladı ve kadının konuşmasına devam etmesini istedi..
"Burada konuşulanların Lord Lee Voldemort’a gitmemesi için elimden geleni yapacağıma yemin ediyorum.”
dedi kadın ve tekrarlaması için eliyle işaret etti. Finrod yalanda olsa kadının söylediklerini birebir tekrar etti ve kadının istediğini yapmış oldu..
”Yemin ettiğinize göre toplantıya başlayabiliriz.” dedi kadın ve önemli bir şey söylermişçesine etrafına bakındı bir an..
"Adım Valérie Lestrange.. Aslen Köklü bir aileden geliyorum. Evliyim ve 2 çocuğum var.. Çocuklarımın biri Durmstrange son yılına hazırlanıcak..Diğeride yeni başlıyacak.. Durmstrang'da okudum.."
dedi ve Finrod onun sözünü kesermişçesine elini kaldırdı..Kadın kötü bir bakış
atıp onu dinlemeye koyuldu.. Finrod :
”Ben buraya sizin özgeçmişinizi öğrenmek için gelmedim...”
dedi ve ellerini birleştirdi. Kadın korkmuşa benziyordu ve kekeleyerek:
“Nerede kalmıştım ha evet!!? Eğer şartlarımı kabul ederseniz sizinle savaşmamayı kabul edebiliriz ve Harry Potter’ın elinize geçmesini sağlayabiliriz."
dedi göz kırpıp... Finrod Harry Potter kelimesini duyunca heyecanlanmıştı. Bu büyük hediyeyi Abisine yani Lord Lee Voldemort’a verirse alacağı ödüller ağızla sayılamaz elle yazılamaz cinsten olacaktı. Finrod ne söyliyeceğini bilemeden konuşmaya başladı..
"Size garanti veremem fakat Harry Potter elime geçmeli anlıyormusunuz? ELİME GEÇMELİ"
dedi ve noktaladı.. Kadın aksilik çıkmasını istemiyor gibiydi. Fakat aksilik çıkarsada kendi elinden çıkmasını istiyordu.
”Bay Voldemort biz garanti işten yanayız.Bize kesin bişi sölemezseniz bizde size kesin bişey sölemeyiz.”
dedi ve ayağa kalktı.. Finrod kadının kalkmasıyla ayaklandı ve kadının yüzüne aksi aksi baktı... Finrod’da aksilik çıkmasını istemiyordu. Çünkü bir aksilik çıkarsa abisi bu olaydan hiç hoşnut kalmazdı. Finrod hislerini dinleyerek yanında getirdiği Ö.Y'lerle kapıdan dışarı çıktı ve topuklarını yere vurarak toplantının yapıldığı yer olan bakanlıktan ayrıldı.